Wątek o kartach rabatowych na forum Ibizy ma 45 stron :diabelski_usmiech
[O1] Przygiąłem dolną część przedniego zderzaka
Zwiń
X
-
[O1] Przygiąłem dolną część przedniego zderzaka
Witajcie,
Przygiąłem zderzak jak widać na obrazkach. Może już ktoś miał coś podobnego, dlatego proszę o poradę czy jest możliwość aby naprawić to samemu (podokręcać, przygiąć, itp.), czy może trzeba pojechać do warsztatu który zajmuje się zderzakami plastikowymi (są u mnie w okolicy dwa takie), lub czy też mam już lepiej szukać nowego (używanego dobrego) zderzaka?
-
-
Trzeba zagrzać np mocną suszarką do włosów lub ostrożnie opalarką i powinien wrócić do formy. Troszkę mu tylko pomożesz i będzie OK. Potem tylko dobrze poskręcać. Nie grzej za mocno bo zlezie lakier a to już nie będzie dobrze wyglądać. No i zobacz co z osłonami silnika. A jak chcesz zmienić zderzak to pomyśl o RS :diabelski_usmiechSzerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
mocno suszarką , a ja mam u siebie wkręcone od spodu śruby w zderzak i w blachę trzyma i nic nie huczyBYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786
JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705
www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl
FB: Michał Storoniak
Komentarz
-
-
dragster, nie wygląda to najgorzej. Ja miałem zdecydowanie gorszą sytuację, najechałem na pusty kontener po wodzie mineralnej. Jakiś debil zrzucił mi to tuż pod koła z wiaduktu. Zderzak wyglądał mniej więcej tak jak Twój tylko jeszcze był pęknięty i zerwane otwory montażowe. Poszły mi w drzazgi osłony silnika a zderzak był jak chiński parasol od spodu. Zdarty lakier i pęknięcie długości ok 4cm. Kupiłem nowe osłony, pospawali mi zderzak w warsztacie i go wyprostowali właśnie na gorąco. Potem malowanie fragmentu od spodu i porządne dokręcenie do konstrukcji i osłon. Nie wygląda to najgorzej ale jak mi się coś przytrafi to teraz już go wymienię. Drugi raz prostowanie może się już nie udać. Ponieważ Twój chyba nie jest aż tak zmasakrowany to powinieneś sam sobie z tym poradzić a na koniec jakieś drobne zaprawki lakierem i będzie dobrze.
PS a tak w ogóle to mam taki sam kolor fury :szeroki_usmiechSzerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
To ja w takim razie nie będę pokazywał co dzieje się z moim zderzakiem :lol:
dragster, po nagrzaniu do odpowiedniej temperatury powinien troche się "poprawić" i wrócić do stanu poprzedniego.
Wyglądać jak nowy nie będzie , ale nie będzie też tak rzucał się w oczyByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
Komentarz